Demonstrationer i Aalborg, Aarhus, Odense og København

I søndags var der demonstration til fordel for de polske kvinder – og mænd – på Rådhuspladsen i København. I morgen gentages protesten, men også i Aalborg, Aarhus og Odense er der indkaldt til demonstrationer søndag. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Polakker i Danmark og danske organisationer indkalder til abort-demonstrationer i Aalborg, Aarhus, Odense og København søndag.


Fredag oplevede Polen den største protestbølge i nyere tid. Og det er ikke bare i de polske byer, demonstrationer har været talrige. Også mange steder i udlandet er der abort-demonstrationer til fordel for de polske kvinder – og mænd – og kampen for retten til at bestemme over egen krop. Danmark er ingen undtagelse.

Fire danske byer

Søndag er der indkaldt til støtte- og solidaritets demonstrationer til fordel for de polske kvinder (og mænd) i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Læs herunder hvornår i morgen og hvor.

Aalborg

Budolfi, Algade 40 – kl. 15.00

LINK TIL FACEBOOK – EVENT AALBORG

Aarhus

Vor Frue Kirke, Ryesgade – kl. 14.00

LINK TIL FACEBOOK – EVENT AARHUS

Odense

Flakhaven- kl. 13.00

LINK TIL FACEBOOK – EVENT ODENSE

København

Rådhuspladsen – kl. 15.00

LINK TIL FACEBOOK – EVENT KØBENHAVN

Flere hundrede herboende polakker og danske venner, var til hasteindkaldt abort-demonstration på Rådhuspladsen sidste søndag i regnvejr. Søndag gentages protesten, men denne gang også i Aalborg, Aarhus og Odense.

LÆS OGSÅ: Flere hundrede trodsede regnen til abort protest

Vil vise solidaritet

– Vi vil vise solidaritet med vores landsmænd og kvinder, siger Sebastian Peczek der er med til at arrangere abort-demonstration i København. Han har boet i Danmark i fem år, og kommer fra byen Lodz i det centrale Polen. Han er ligesom mange andre polakker i Danmark, bekymret for udviklingen i Polen. Men han garanterer for, at deltagerne ikke skal være bekymrede for corona-smitten til demonstrationen.

– Vi er i dialog med dansk politi om demonstrationen, og vi opfordrer alle deltager til at bruge mundbind, selv om det ikke er et krav i Danmark, siger Sebastian til polennu.dk.

– Jeg tror der kommer langt flere til demonstrationen på søndag, end der gjorde sidste søndag, siger Sebastian Peczek til polennu.dk.

JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE - Dagadana x Urbanski

Sex og samfund

Den danske organisation Sex og Samfund har iværksat en underskriftindsamling med protester over den nye polske abort-lovgivning.

LINK TIL SEX OG SAMFUND

Alle er velkomne til demonstrationerne på søndag, oplyser arrangørerne.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.