Vejen hvor Ruslands ambassade ligger har skiftet navn

Ruslands ambassade Warszawa
Ruslands ambassade i Warszawa har fået ny adresse. Den er godt nok ikke flyttet, men et enstemmigt byråd har besluttet at omdøbe vejens navn, for at provokere russerne. Foto: Warszawa Kommune.

WARSZAWA: Bystyret i den polske hovedstad, har givet en vej et nyt navn. Ruslands ambassade ligger på vejen, der nu hedder Ofrene for Ruslands Aggressions Allé.


Ruslands ambassade: Bystyret i Warszawa har som reaktion på den russiske krig i Ukraine, omdøbt den vej hvor Ruslands ambassade ligger til: Ofrene for Ruslands Aggressions Allé.

– Vi har en ny vej i Warszawa, meddelte den kommunale vejmyndighed i hovedstaden. Beslutningen er taget på foranledning af byrådet – en beslutning der blev vedtaget i oktober.

– Navngivningen har til formål at provokere, at tvinge den russiske stat til at reflektere og handle, hedder det i erklæring fra Warszawa Rådhus.

Enighed om vejnavn ved Ruslands ambassade

Det er byrådsmedlem Filip Frackowiak fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), der står bag initiativet.

– Vi fordømte i fællesskab russisk aggression i Warszawa byråd, sagde Frackowiak efter afstemningen til det regeringskontrollerede polske nyhedsbureau PAP.

– Det er nødvendigt at gøre alt for at forhindre, at Rusland fortsætter med at tilsidesætte reglerne for international sameksistens, sagde forslagsstilleren. Ingen medlemmer af Warszawa byråd stemte imod forslaget.

(Artiklen fortsætter under)

Rusland: Fængselsstraf for sandheden om Stalin og Hitler

Andre byer har gjort det samme

Ideen om at omdøbe en vej hvor Ruslands ambassade ligger, er ikke ny efter krigen i Ukraine. I den tjekkiske, lettiske og litauiske hovedstad, har man gjort noget tilsvarende. Her har man også fundet vejnavne der hentyder til Ruslands krig i Ukraine. I Oslo er en plads nær ambassaden blevet omdøbt.