14 døde af bakterie forgiftning – vand undersøges

Polen Ukraine elnet
14 er døde af bakterie forgiftning og mange er indlagt på hospitalerne i den polske by Rzeszow. Myndighederne har endnu ikke fundet smittekilden. Arkivfoto.

RZESZOW: 14 polakker er døde af bakterie forgiftning – 153 er indlagt på hospitaler. Myndighederne undersøger byens vandforsyningen.


Legionellabakterier har spredt sig i den polske by Rzeszow, hvor foreløbig 14 er døde af bakterie forgiftning. Ifølge de lokale myndigheder er 153 personer indlagt på byens hospitaler med legionella. Det forudses, at langt flere er smittet, fordi kun de mest alvorlige tilfælde indlægges eller behandles.

Bakterie forgiftning fra vand

Legionella er en bakterie, der trives i lunkent og stillestående vand. Smitten kan ske ved, at man indånder forstøvet vand, der er forurenet med Legionella. De første test af vandet i byen, gav dog ikke noget resultat, der kunne påvise årsagen til de høje bakterieforekomster.

– Vi har planlagt endnu en pressekonference på torsdag, hvor vi vil informere om de nye undersøgelsesresultater, sagde Dorota Gibala fra sundhedsmyndighederne i Rzeszow til det frie medie wp.pl.

Indtil videre har sundhedsministeriet præsenteret resultaterne af ni prøver, der blev taget den 18. august i den offentlige vandforsyning. Legionella blev påvist i fire af dem (inklusive to varmtvandsprøver med højt forurenings niveau). Disse resultater var dog ikke nok til at udpege smittekilden. Der er brug for flere oplysninger.

Symptomer på smitten kan variere fra 2 til 10 dage efter kontakt med smittekilden. En smittet person døjer som regel hoste, vejrtrækningsproblemer, brystsmerter, nedsat bevidsthed, diarré, opkastning og kvalme.

Tæt på Ukraine

Byen Rzeszow ligger cirka 50 kilometer fra grænsen til Ukraine, og er strategisk vigtig for transporterne til Ukraine fra Europa.

 

Bakterie forgiftning eller ej? Hvis du vil have flere troværdige nyheder, så kan du gøre det ved at støtte polennu.dk. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.
Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.