2.000 polske turister strandet i solskin efter rejsekrak

Ventende-turister-i-lufthavn

2.000 polakker er strandet i udlandet, efter et rejsebureau er gået konkurs. Nogle er kommet hjem, men de fleste venter stadig på at få besked. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: 2.000 polske turister er strandet i Tyrkiet, Marokko, Tunesien og Ægypten efter et stort rejsebureau er gået konkurs. Selskabets forsikringsselskab lover at få de strandede kunder hjem.


Over 2.000 polske turister er strandet i Afrika. Fælles for dem alle er, at de valgte at rejse med Selectours. Selskabet er gået konkurs, og har ikke penge til at få kunderne med hjem.

Forsikring dækker

Rejsebureauets forsikringsselskab Signal Iduna, lover Selectours kunder i Tyrkiet, Marokko, Tunesien og Egypten, at de vil blive transporteret hjem igen. De gæster der har betalt for ferie, men endnu ikke er kommet af sted, får også deres penge dækket af forsikringsselskabet.

Hjemme i nat

Af de 2.000 strandede gæster fik forsikringsselskabet i går aftes fløjet 320 gæster hjem fra Tyrkiet og 120 fra Marokko. Flere af gæsterne vil få afkortet deres ferie, men det krakkede rejsebureaus forsikringsselskab lover at dække alle tab.