Stor international guitar-festival er igang i Wroclaw

    Wroclaw_guitar_festival

    En af de største guitarfestivaler i Europa finder sted i Wroclaw frem til den 28. november.


    WROCLAW: Wroclaw og Warsaw Guitar Festival begyndte igår med mere end 60 guitarspillere fra 12 lande i Europa og Amerika. Festivalen fortsætter frem til den 28. november.


    Wroclaw Guitar Festival er skudt igang.

    I år optræder mange berømte rock og jazz guitarspillere til festivalen, bl. a. den franske jazzman Louis Winsberg med “La Danse du Vent” banden, der kombinerer flamenco musik med brasilianske, indiske og balkan rytmer. Publikum kan dog forvente mere end blot en guitar fusion.

    Til åbningkoncert på Kunst Center “Impart” giver Winsberg koncert sammen med den polske top jazzsanger Dorota Miskiewicz, sammen med musikere på vibrafon og harmonika.

    De hurtigste fingre i Wroclaw

    Bortset fra Winsber er der mulighed for at høre nogle af de bedste polske og internationale guitar berømtheder til Guitars Giganter Gala den 21. november: Martin Taylor, Johnny Dickinson, Joscho Stephan, Richard Smith, Marek Napiorkowski, Artur Lesicki, Piotr Slapa, Krzysztof Pelech, Adam Palma og en af de største guitarspiller i verden Tommy Emmanuel fra Australien, som nok er „de hurtigste fingre” nogensinde, og har spillet med Stevie Wonder og Eric Clapton.

    Den første klassiske guitar i Warsaw

    I Warszawa foregår guitar-koncerterne udelukkende i weekenden og i mere klassisk stil. Koncerterne vil blive afholdt i den Polske Radio koncert studie, hvor John Williams er den største stjerne i år. I løbet af den anden dag af festivalen (“Joaquin Rodrigo dagen”), optræder de fire mest berømte polske virtuoser: Marcin Dyla, Lukas Kuropaczewski, Andrzej Olewinski, Aleksander Wilgos, samt Chopin Guitar Kvartet .