Flere polakker end tidligere læser bøger

    bog

    En ny undersøgelse viser, at de polske gymnasieelever læser færre bøger end folkeskoleeleverne, og de studerende læser mindre end gymnasieeleverne. Arkivfoto.


    WARSZAWA: 44 procent af polakkerne læste mindst en bog sidste år, og de polske gymnasieelever læser mindre end folkeskoleeleverne, viser en ny undersøgelse.


    En ny undersøgelsen, der er gennemført af meningsmålingsinstituttet OBOP, for det polske Nationalbibliotek, slår fast at polakkerne læser få bøger sammenlignet med andre lande, men at flere polakker end tidligere kaster sig over bøger.

    Ingen bøger

    Hver tredje elev over 15 år læste ikke en bog i 2010. En ud af hver fire højtuddannede polakker gjorde det heller ikke, og de polske gymnasieelever læser mindre end folkeskoleeleverne, og studerende læser mindre end gymnasieeleverne, viser undersøgelsen.

    12 procent læser

    Undersøgelsen viser også, at 12 procent af polakkerne læste mere end seks bøger i løbet af sidste år. I Frankrig og Tjekkiet er det 35 procent af befolkningen, der læser seks udgivelserne om året.

    6 procent stigning

    Forfatterne til rapporten siger, at den nedadgående tendens er stoppet i Polen, og det ventes at polakkerne vil læse flere bøger.

    I dag er det 44 procent af polakkerne der læser en bog om året, for bare to år siden var tallet kun 38 procent.