Historisk lav vandstand i Polens længste flod

Der er en historisk lav vandstand i Polens længste flod Wisla, der går gennem Warszawa. Og vandstanden ventes at falde yderligere i den kommende uge. Foto: TVN.

WARSZAWA: Polens længste flod Wisla har en historisk lav vandstand. Den er nu kun 25 centimeter dyb, og det er det lavest målte nogensinde.


Polens længste flod Wisla har en historisk lav vandstand. Blot 25 centimeter vand er der målt i Warszawa søndag morgen, og det er een centimeter mindre end rekorden fra 2015 på 26 centimeter. Det er den kraftige varme og den sparsomme nedbør, der har skabt den triste rekord.

Vandstand stadig lavere

– Og vandstanden falder stadig, skriver Polens meteorologisk institut (IMGW-PIB) på de sociale medier. Deres prognoser forudsiger, at vandstanden torsdag vil falde til 20 centimeter.

– Der er ingen gode nyheder i vente, sagde instituttets Grzegorz Walijewski til tv-stationen Polsat.

– Vi venter på regn, men der er ingen tegn på det, siger han.

Regn på vej, men…

Der er godt nok regn på vej i nogle dele af landet i den kommende uge, men eksperter siger at det ikke er nok til at forbedrer situationen. Det er ikke kun den største flod Wisla der kæmper med lav vandstand. Det gør flere floder og søer over hele Polen.

Wisla næsten ti meter over normal vandstand

Mere nyt fra Polen på dansk?

Vi fravalgt en betalingsmur omkring os, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark og Sverige mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en meget stor hjælp! Du er også velkommen til at skrive til os på info@polennu.dk!