Polens præsident tager alligevel ikke til topmøde

Polens præsident tager alligevel ikke til topmøde sammen med gruppen af lande der støtter Ukraine. Præsidenten synes ikke at mødet giver mening, efter at den amerikanske præsident Joe Biden har meldt afbud på grund af orkaner i USA. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda tager alligevel ikke til topmøde i Ramstein, da formålet er ændret efter Bidens afbud.


Polens præsident Andrzej Duda tager alligevel ikke til topmøde i Ramstein, siger en embedsmand fra præsidentpaladset til TVP World. Beslutningen kommer efter at den amerikanske præsident Joe Biden har meldt afbud til mødet på grund af orkanerne i Florida.

Polens præsident vil med til topmøde i Tyskland

Til topmøde for Ukraine

Ramstein-gruppen er sammensat af Ukraines våbendonorer, og møde skulle vise det urokkelige sammenhold til fordel for Kiev.

Embedsmanden siger i en kommentar:

– Uden præsident Biden har mødets formelle karakter ændret sig… og uden Biden har mødet mistet sin betydning, lyder det fra præsidentpaladset.

Den polske regering ånder formentlig lettet op over afbuddet, da meddelelsen om Dudas deltagelse i mødet i Ramstein skabt panik på tirsdagens regeringsmøde.

Møde mellem Trump og præsident Duda er aflyst

 

Flere nyheder fra Polen?

polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.

LINK: TVP World