Advarsler om uvejr over det meste af landet

uvejr_regn_polen
Der er uvejr i Polen og mere er på vej. Kun de nordlige områder ved Østersøen, slipper for torden og kraftige vinde. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens metrologiske institut IMGW advarer om uvejr med kraftige vinde og nedbør over hele Polen lørdag. Kun kystområderne går fri.


Polens metrologiske institut IMGW advarer lørdag om uvejr med kraftige vinde og store mængder nedbør over hele landet. Kun de polske kystområder går fri af uvejret. De mange IMGW-advarslerne lørdag gælder fra middagstid, og tiltager i løbet af dagen.

Uvejr over det meste af landet

Tordenvejret over det mest af Polen, rummer nedbørsmængder på mellem 35 og 50 mm pr. kvadratmeter – og vindstød på op til 80 kilometer i timen. Der er også risiko for haglbyger. Kun regionerne i det nordlige Polen ud til kysten, går fri. Det er i regionerne Pommern (Gdansk) og Vestpommern (Szczecin).

(Fortsættes under)

 

LINK: IMGW – flere detaljer om advarslerne (kun polsk)

IMGW advarer om farlige meteorologiske fænomener, der kan give store materielle skader, forsinkelser i vej- og jernbanetrafik og det kan udløse problemer i forbindelse med udendørs arrangementer.

IMGW opfordrer til at der udvises stor forsigtighed.

Støt et frit medie – støt polennu.dk

Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Vi vil gerne lave endnu flere nyheder, og hvis du vil hjælpe os i det arbejde, kan du støtte os økonomisk. Vores sædvanlige betalingssystem er aktuelt frakoblet af sikkerhedsmæssige grunde, men du kan støtte polennu.dk med Mobile Pay eller bankoverførsel.

MOBILEPAY 23435905 – eller Danske Bank: 4315 – 0012245351
Hvis du vil støtte polennu.dk fra en udenlandsk konto, så er vores bank oplysninger her: SWIFT: DABADKKK – IBAN: DK8730000012245351. På forhånd, tak!