Byen Gliwice får Polens største shoppingcenter

Shoppingcentret Mall i Gdansk er i dag et af Polens største. Inden udgangen af næste år, ligger det største polske shoppingcenter i det sydlige Polen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KATOWICE: I den sydpolske by Gliwice bygges nu landets største shoppingcenter. Central Europe Centret, skal efter planen stå færdigt næste år.


I en af Polens sydligste byer, Gliwice i region Øvre Schlesien, hvor Katowice er hovedby, bygges nu det der bliver til Polens største indkøbscenter.

67.000 m2

Det nye center vil få et shopping-areal på 67.000 m² og kommer til at koste cirka 130 millioner zloty. Arbejdet starter til foråret, og centret ventes at være færdigt i første halvdel af 2011.

Trafikalt knudepunkt

Gliwice, der med 200.000 indbyggere er på størrelse med Odense, er kunde-grundlaget for shoppingcentret, men oplandet og et nyt motorvejsnet der fører til centret, gør at der er et meget stort kundegrundlag for at opføre Polens største indkøbscenter i byen.

Amerikansk stil

Ud over størrelsen vil det nye Central Europe Center være i amerikanske stil, og være forsynet med dobbelt så mange indgange, som normalt.

Ideen er, at kunderne skal kunne komme ind i butikkerne både indefra centret, og direkte ude fra parkeringspladserne.