Danmark og Polen i håndbold semifinale ved OL

  polen_ol_haandbold_zprp

  Polakkerne fik revanche over Kroatiens sejr under EM i Polen i januar, ved at slå kroaterne ud af OL medaljekampen med en sejr på 30 – 27. Næste kamp bliver semifinalen mellem Polen og Danmark. Foto: PZPR.


  RIO: Danmark og Polen vandt begge i nat, og de rød-hvid og hvid-røde håndbold-drenge skal nu mødes i OL-semifinalen fredag.


  Da de polske og danske håndboldherrer deltog i EM i Polen i januar, var de to nationer favoriter til at nå semifinalerne. Sådan gik det ikke. Ved OL var det ikke ventet at de to mandskaber skulle nå langt, men såvel Polen som Danmarks håndboldherrer vandt i nat, og de to hold er nu klar til at spille om medaljer i semifinalerne på fredag.

  Sikker dansk sejr

  Danmark mødte Slovenien, som har klaret sig godt ved OL, mens danskerne har vist en svingende indsats. Men trods dette, vandt Danmark overlegent 37 – 30, og danskerne er klar for blot anden gang – til en OL semifinale.

  Vandt over Kroatien

  Polen mødte storfavoritterne fra Kroatien, i en kamp som polakkerne kom bedst ud af. Ved pausen var Polen overraskende foran 18-14, og med undtagelse af en periode i slutningen af anden halvleg, var der ingen tvivl om udfaldet. Kampen endte 30 – 27 til Polen.

  Revanche fra januar

  For polakkerne var det også revanche fra kampen i mellemrunden under EM 2016 i Polen, hvor Kroatien overraskende slog Polen ud af turneringen med en afklapsning på 37 – 23.

  Fredag nat

  Danmark og Polen spiller klokken 21.30 fredag aften, eller klokken 1.30 natten mellem fredag og lørdag, og kampen sendes direkte på TV2. Det var ikke afgjort ved redaktionens slutning.