Danmark tæt på beslutning om ny gasledning

lars_christian_lilleholt_minister_polen_polennu_hasse_ferrold

Den danske energi, klima og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt sagde på en konference sammen med sin polske kollega Krzysztof Tchorzewski, at Danmark tager beslutning om Baltic Pipe i løbet af dette efterår. Foto: Hasse Ferrold.


KØBENHAVN: I løbet af efteråret tager vi den endelige beslutning, siger Danmarks energi og klimaminister Lars Christian Lilleholt.


Danmarks energi og klimaminister Lars Christian Lilleholt sagde mandag, at Danmark i løbet af efteråret tager beslutningen om en ny gasledning der skal forbinde Norge og Danmark med Polen.

Konference hos DI

Ordene faldt på en konference hos Dansk Industri, hvor også Lilleholts polske ministerkollega Krzysztof Tchorzewski var med. På konferencen deltog de danske og polske aktører bag den nye gasledning – Baltic Pipe, ligesom repræsentanter for de polske myndigheder og den danske energibranche var til stede.

Baltic Pipe

Hvis det besluttes af bygge gasledningen til Polen som det er foreslået, bliver den 275 kilometer lang med en dimension på 90 centimeter. Det tager to år at bygge gasledningen og den samlede pris er budgetteret til 33,1 millioner euro.

Den nye gasledning, der har en forventet levetid på 50 år, skal sikre Polen mod afhængighed af gas fra Rusland i 2022.

LÆS MERE
Eksternt link: Baltic Pipe

Den polske by Katowice er vært for det næste FN COP-konference, der gennemføres i december.