Dansk ambassadør fortæller om sine fire år i Polen

  danmark_polen_maja_giannoccaro_polennu

  Danmarks afgåede ambassadør i Polen, Steen Hommel, fortæller på et event den 6. september i Udenrigsministeriet om sine fire år i Polen. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Danmarks afgående ambassadør i Warszawa, Steen Hommel, fortæller om sine erfaringer og det polske marked.


  Danmarks ambassadør i Polen de seneste fire år, Steen Hommel, er tilbage i København, hvor han som direktør for Invest in Denmark, skal tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

  På tirsdag

  Tirsdag den 6. september fortæller den afgåede danske ambassadør om sine erfaringer i Polen og om det polske marked til et dansk publikum.

  – Det har været en spændende tid, og ingen tvivl om at jeg vil komme til at savne Polen, sagde Steen Hommel ved sin afskedsreception i Warszawa i juni.

  Ny erhvervsklub

  Det er Dansk Polsk Erhverv der har taget initiativ til arrangementet, der er støttet af Udenrigsministeriet, KMD Polska og polennu.dk.

  SE PROGRAM
  Dansk Polsk Erhverv: 6/9 Steen Hommel, København


  Ambassadør debut

  Steen Hommel kom til Warszawa for fire år siden, i den mest hektiske periode mellem Danmark og Polen. Men det har ikke rystet Hommel, der begyndte sin karrierer i Forsvarsministeriet i 1997 og året efter fortsatte til Udenrigsministeriet. Det var Steen Hommels debut som ambassadør, da han begyndte i Warszawa i 2012.

  Ros fra erhvervsliv

  – Steen Hommel har udført et fantastisk stort, ambitiøst og succesfuldt stykke arbejde i Warszawa og han har ledet ambassaden på fineste vis, siger direktøren for Danske Bank i Polen, Carsten Thing og fortsætter:

  – Han har været ekstrem aktiv i sit virke, og har på fornemste vis promoveret Danmark, danske virksomheder og danskerne til Polen med sit utrættelige gå-på-mod og altid venlige sind, siger direktøren for Danske Bank til polennu.dk.

  Kontroverser

  Det er en kendt sag, at der har været uenigheder mellem den danske og polske regering i de fire år Hommel har været i Polen. Senest med den polske Højesteret og tidligere er bølgerne gået højt på blandt andet miljøområdet. Men Steen Hommel har altid haft et godt forhold til sine polske kolleger, og uenighederne har den danske ambassadør altid haft en meget afklaret tilgang til. Som diplomaten Steen Hommel selv har udtrykt det gentagne gange:

  – Vi er enige om at være uenige.

  Ros fra Polen

  Trods de store udfordringer mellem Polen og Danmark, så har Hommel opnået stor anerkendelse hos sine polske kolleger. Bystyret i Warszawa har takket danskeren for hans bidrag til at gøre den polske hovedstad til en grønnere by. Byens glæde var så stor, at et af Polens største dagblade skrev om det, inden han forlod Polen.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Warszawa takker dansk ambassadør for grøn by


  Den danske cykelkultur

  For bare fem år siden var der flere politibiler end cyklister, når der skulle demonstreres for bedre vilkår for cyklister i Warszawa. De senere år har cykeldemonstrationen udviklet sig til et tilløbsstykke, og polakkerne har taget den danske livsstil til sig, en udvikling som Steen Hommel aktivt i tale og handling uden tvivl har påvirket.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Danmarks cyklende ambassadør skal hjem


  Tilmelding nødvendig

  Steen Hommel fortæller om sine erfaringer i Polen, men med hovedvægten på de polske eksportmuligheder og resultater. Arrangementet gennemføres i Udenrigsministeriet. Det er gratis at deltage, men tilmelding med oplysninger om navn etc. er nødvendig.

  TILMELDING
  Mail: event@danskpolskerhverv.dk