Dansk byggeri i Polen blandt Europas største

  Stifteren af Jysk-koncernen (tidligere Jysk Sengetøjslager), Lars Larsen, åbnede det første lager i Radomsko i 2007. Nu bliver bygningerne udvidet til en af Europas største lagerterminaler. Foto: Jysk.


  RADOMSKO: Jysk-koncernen bygger nyt stort lager i den midt-polske by Radomsko. Lagertermninalen skal forsyne butikker i seks lande med bl.a. dyner og senge.


  En af de største lagerbygninger i Europa er ved at blive opført ved den polske by Radomsko, og ventes at stå færdig i slutningen af næste år.

  Bygherren er den danske koncern Jysk, der skal bruge lageret til at forsyne 250 Jysk-butikker i Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Kroatien, Bosnien og Polen.

  – Flere forretninger er på vej og på den baggrund er lageret en investering i fremtiden, siger grundlæggeren af Jysk, Lars Larsen.

  Over 100.000 m2

  Prisen for byggeriet forventes at blive på cirka 600 millioner danske kroner. Jysk-koncernen byggede det første lager Radomsko tilbage i 2007. Det har et samlet areal på 45.000 kvadratmeter.

  De nye lagerbygninger bliver på 60.000 kvadratmeter, så det samlede areal herefter er over 100.000.

  Byggeriet bliver dermed større end det lager, som koncernen tidligere i år åbnede i Danmark, i den jyske by Uldum.

  Åbner om et år

  Troels F. Larsen, der er Project Manager Logistics i Jysk, siger:

  – De to megalagre i Radomsko og Uldum vil løse koncernens logistiske problemer langt ind i fremtiden.

  – Det bliver også nemmere for os at planlægge og levere varer til butikkerne oftere. Det skaber et bedre vareflow, når varerne står samlet et sted, og vi undgår at have for mange varer stående i de enkelte butikker, siger Troels F. Larsen.

  Polen tredjestørst

  Polen er i dag det tredjestørste marked for Jysk-koncernen, der har over 700 butikker i Tyskland, 122 i Sverige og 113 i Polen.

  I Danmark har 93 forretninger et blåt og hvidt Jysk-skilt på facaden.