Dansk firma ansvarlig for speedway skandale

ole_olsen_vm_speedway_grand_prix_warszawa_polennu

Ole Olsen, der står bag firmaet der har lavet speedwaybanen på det nationale stadion, er den mest kendte danske speedwaykører. Han har vundet VM-guld i speedway 21 gange, første gang var i Sverige i 1971. Arkivfoto.


WARSZAWA: Det polske speedwayforbund anklager dansk firma for at være ansvarlig for speedway skandalen lørdag aften i Polen.


Det er det danske speedway-ikons Ole Olsens firma, Speed Sport, der er ansvarlig for at VM-speedway grand prixet i Warszawa måtte afbrydes, mener det polske speedwayforbund PZM ifølge Ritzau.

55.000 tilskuere

Lørdag måtte 55.000 tilskuere nemlig forlade det nationale stadion i Warszawa efter bare 12 heat i VM-sæson premieren, da kørerne – anført af danske Nicki Pedersen – nægtede at fortsætte løbet på den dårlige bane.

LÆS MERE
polennu.dk: VM-speedway skandale i Polen

Ikke vores skyld

Det polske speedwayforbund der står bag VM-serien i Polen, PZM, fralægger sig ansvaret for skandalen og slår over for flere medier – blandt andre sportowefakty.pl – fast, at det er Ole Olsens firma Speed Sport, der ikke har gjort arbejdet godt nok. Speed Sport har kontrakt på at klargøre flere af banerne i grandprix-serien.

Overvejer retssag

PZM’s præsident Andrzej Witkowski oplyser i et åbent brev – offentliggjort på Sportowefaktys hjemmeside – at de polske arrangører overvejer at tage retslige skridt mod Speed Sport oven på skandalen.

Hård kritik

Flere polske medier langede mandag ud efter speedwayforbundet efter skandaleaftenen lørdag på det nationale stadion. Blandt andet er det blevet bemærket, at dommerne – stik i mod de internationale regler – havde deres fruer med i dommerboksen, ligesom også flere andre forhold nævnes.

Det næste VM-speedway grand prix løb køres i Finland i maj.