Dansk succes ved EM i håndværk i Gdansk

Dansk jubel ved EM i håndværk der sluttede lørdag aften i Gdansk. Historisk dansk medaljehøst. Næste gang arrangementet holdes, bliver i Herning i 2025. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

GDANSK: Danmark vandt otte medaljer ved EM i håndværk (Euroskills) i Gdansk, der sluttede lørdag. Næste værtsby bliver Herning.

LÆS  Tre år efter: Tiltale for mordet på Gdansk borgmester

Danmark vandt otte medaljer ved EM i håndværk (Euroskills) i Gdansk – fem af sølv og tre af bronze. Og det blev til yderligere seks hædersbevisninger til Danmark. Det er det bedste danske resultat nogensinde for SkillsLandsholdet.

– Det er et helt fantastisk flot resultat – vi har aldrig før fået så mange medaljer med hjem fra en international konkurrence. Jeg er så stolt af vores ekstremt dygtige landshold, der har knoklet i måneder og år for det her resultat, siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel.

– Det er overvældende, at landsholdet har gjort det så godt. Årets landshold er en fantastisk dygtig gruppe unge mennesker, der virkelig fortjener denne hyldest. Det er en fremragende optakt til EuroSkills i 2025, hvor vi selv skal være værter. Nu går arbejdet i gang for at få endnu flere medaljer på hjemmebane, siger næstformand Michael Boas Pedersen.

LINK: Se de danske vindere her

21 danske fagatleter deltog i EM i håndværk i 20 forskellige fag, oplyser SkillsDenmark. Samlet set kom Danmark på en flot 7. plads. ud af de i alt 32 lande, der deltog i EuroSkills 2023.

LINK: Det danske landshold til Euro Skills

250 danskere i Gdansk

Den danske delegation har været på mere 250 personer og bestod ud over konkurrencedeltagerne af teamledere, dommere, trænere, og repræsentanter fra virksomheder, arrangør, erhvervsskoler, sponsorer og folketingets Børne- og Undervisningsudvalg. Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var også blandt deltagerne, da han skal stå i spidsen for det næste EM i håndværk (EuroSkills).

LÆS  Tidligere ombudsmand: Danmark kæmper for demokrati

EM i håndværk til Danmark

Næste gang der er EuroSkills er i 2025. Det bliver i Danmark – nærmere bestemt i Herning.

LÆS  Dansk minister roser polsk indsats for Ukraine

LINK: SkillsDenmark Facebook