Danske firmaer i Polen rykker mod Ukraine

morten_munk_ukraine_mafcon_polennu_magnus_hansen_polen

Morten Munk, der rådgiver virksomheder i udflytninger, har haft travlt de seneste tolv måneder med danske virksomheder, der ønsker at rykke fra Polen mod øst til Ukraine. Foto: Magnus Hansen.


AARHUS: Usikkerhed, høje lønninger og stor mangel på arbejdskraft i Polen, får flere og flere danske virksomheder til at rette blikket mod Ukraine.


En stor mangel på arbejdskraft, lønstigninger og usikkerheden omkring domstolene og investerings-klimaet i Polen, får nu flere og flere danske virksomheder i Polen til at rykke mod øst. Der er mere end 165.000 ubesatte stillingerne i Polen lige nu.

Stor dansk interesse

– Vi har det seneste år oplevet en helt usædvanlige stor interesse fra danske virksomheder i Polen, der vil vide mere om forholdene i Ukraine, siger Morten Munk, direktør i Aarhus-virksomheden Mafcon, der er specialiseret i etablering af virksomheder i Central og Østeuropa. Han fortsætter: To danske virksomheder indenfor møbelindustrien har f.eks. allerede flyttet 2.000 arbejdspladser fra Polen til det vestlige Ukraine.

Næste 70.000 danske job i Polen

– Polen har igennem mange år været den foretrukne placering for danske virksomheder, der har søgt lavere omkostninger uden samtidigt at udfordre logistikken – en aktuel opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at danske virksomheder i Polen beskæftiger 69.456 personer, siger Morten Munk.

Konference i Lviv

Morten Munk, der også er ukrainske konsul, har på den baggrund arrangeret en outsourcing konference i slutningen af maj i den tidligere polske by Lviv i Ukraine. Her kan deltagerne møde danske virksomheder der allerede har etableret sig i Ukraine, ligesom det er muligt at få informationer om forholdene i Ukraine.

Konferencen gennemføres i samarbejde med Polens konsulat i Lviv, Invest Ukraine og den ukrainske ambassade i Danmark.

LÆS MERE
Eksternt link: Danish Outsourcing Forum 28. og 29. maj