morten_munk_ukraine_mafcon_polennu_magnus_hansen_polen

Morten Munk, der rådgiver virksomheder i udflytninger, har haft travlt de seneste tolv måneder med danske virksomheder, der ønsker at rykke fra Polen mod øst til Ukraine. Foto: Magnus Hansen.

LÆS  Rekord stort antal udenlandske arbejdere i Polen

AARHUS: Usikkerhed, høje lønninger og stor mangel på arbejdskraft i Polen, får flere og flere danske virksomheder til at rette blikket mod Ukraine.

LÆS  Rusland udviser fem polske diplomater fra Moskva

En stor mangel på arbejdskraft, lønstigninger og usikkerheden omkring domstolene og investerings-klimaet i Polen, får nu flere og flere danske virksomheder i Polen til at rykke mod øst. Der er mere end 165.000 ubesatte stillingerne i Polen lige nu.

Stor dansk interesse

– Vi har det seneste år oplevet en helt usædvanlige stor interesse fra danske virksomheder i Polen, der vil vide mere om forholdene i Ukraine, siger Morten Munk, direktør i Aarhus-virksomheden Mafcon, der er specialiseret i etablering af virksomheder i Central og Østeuropa. Han fortsætter: To danske virksomheder indenfor møbelindustrien har f.eks. allerede flyttet 2.000 arbejdspladser fra Polen til det vestlige Ukraine.

Næste 70.000 danske job i Polen

– Polen har igennem mange år været den foretrukne placering for danske virksomheder, der har søgt lavere omkostninger uden samtidigt at udfordre logistikken – en aktuel opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at danske virksomheder i Polen beskæftiger 69.456 personer, siger Morten Munk.

Konference i Lviv

Morten Munk, der også er ukrainske konsul, har på den baggrund arrangeret en outsourcing konference i slutningen af maj i den tidligere polske by Lviv i Ukraine. Her kan deltagerne møde danske virksomheder der allerede har etableret sig i Ukraine, ligesom det er muligt at få informationer om forholdene i Ukraine.

LÆS  Rekord stort antal udenlandske arbejdere i Polen

Konferencen gennemføres i samarbejde med Polens konsulat i Lviv, Invest Ukraine og den ukrainske ambassade i Danmark.

LÆS MERE
Eksternt link: Danish Outsourcing Forum 28. og 29. maj

LÆS  Rusland udviser fem polske diplomater fra Moskva