Dansker skal hjælpe Tusk med at styre Europa

  Martin_Lidegaard_Danmarks_klimaminister_Polen_polennu

  – Det er utrolig glædeligt, at Danmark kan byde ind på så vigtigt et job i EU. Det er et stort skulderklap til både Jeppe Tranholm-Mikkelsen og til dansk diplomati, siger Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Dansker skal hjælpe EU præsident Donald Tusk med at styre stats- og regeringscheferne i Europa.


  Danmarks nuværende EU-ambassadør, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, er blevet udnævnt til generalsekretær for EU’s Ministerråd. Beslutningen er truffet af EU’s stats- og regeringschefer oplyser udenrigsministeriet i København. Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard er naturligvis stolt.

  – Det er utrolig glædeligt, at Danmark kan byde ind på så vigtigt et job i EU. Det er et stort skulderklap til både Jeppe Tranholm-Mikkelsen og til dansk diplomati.

  Den rette mand

  – Jeg vil derfor gerne ønske Jeppe et stort tillykke. Han er den rette mand på det rette sted. Og jeg er sikker på, at han kommer til at gøre det fremragende med at få EU’s 28 medlemslande til at samarbejde og levere løsninger på de mange og store udfordringer, som EU står overfor den kommende tid.

  Hårdtarbejdende

  – Danmark er kendt i EU for at være et hårdtarbejdende, effektivt og samarbejdende land, som er god til at komme med løsnings- og kompromisforslag. De kvaliteter personificerer Jeppe, og dem får han brug for i det nye job, siger udenrigsminister Martin Lidegaard.

  Baggrund

  Jeppe Tranholm-Mikkelsen har arbejdet i Udenrigsministeriet siden 1992 og har bl.a. være udstationeret på EU-repræsentationen, været EU-rådgiver i Statsministeriet og været ambassadør i Kina og på EU-repræsentationen. Han er 52 år, gift og har to børn.

  Flytter til Bruxelles

  EU’s Ministerråd (Rådet for den Europæiske Union) har til huse i Bruxelles. Generalsekretariatet bidrager til at tilrettelægge og sikre sammenhæng i Rådets arbejde og gennemførelsen af Rådets arbejdsprogram på alle områder. Sekretariatet, der består af ca. 2800 medarbejdere, bistår Det Europæiske Råd og dets formand Donald Tusk og støtter også Rådets formand ved forhandlingerne i Rådet og med andre EU-institutioner. Jeppe Tranholm-Mikkelsen afløser tyskeren Uwe Corsepius, hvis mandat udløber den 30. juni 2015, skriver Danmarks udenrigsministerium.