Donald Trump sender personlig hilsen til Lech Walesa

  donald_trump_og_lech_walesa_2010
  Lech Walesa og daværende direktør Donald Trump (2010). Arkivfoto.

  Den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump sammen med Polens tidligere præsident Lech Walesa under et besøg i Florida. Privatfoto.


  GDANSK: Mens hele verden sendte lykønskninger til den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump, sendte han en hilsen til Lech Walesa.


  Polens tidligere præsident Lech Walesa modtog onsdag en hilsen fra den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump. De to præsidenter – henholdsvis tidligere og kommende – kender hinanden og mødtes seneste i Florida i 2010.

  Hvem kan – vi kan!

  – Jeg tror at Donald Trump tænkte, efter at have mødt mig: At hvis en almindelig polsk arbejder kan vælte kommunismen og blive præsident, så kan jeg også som millionær bliver præsident i det kapitalistiske USA.

  Walesa som forbillede?

  Med vanlig Walesa ironi, skriver den tidligere polske præsident på sin Facebook, at han er sikker på at det er ham der har inspireret Donald Trump til at blive amerikansk præsident.

  Fan af forandringer

  – Jeg er fan af forandringer, hvis det fører til noget bedre. Ingen er uundværlige, men nogen gange opstår der muligheder som man skal tage. Jeg vil heppe på, at amerikanerne får succes med sine reformer, og for at USA tager sin rolle i verden dybt alvorligt.

  Præsident møde

  Lech Walesa lykønsker Trump med sejren, og har sendt en hilsen tilbage gennem den polske delegation ved Donald Trumps hovedkvarter, hvorfra Walesa også modtog sin hilsen fra Trump.

  – Jeg håber at jeg snart mødes med ham, så vi kan få en alvorlig samtale, skriver Lech Walesa.