Donald Tusk atter foran i meningsmålingerne

  Donald_Tusk_har_øget_forspringet_til_PiS

  Statsminister Donald Tusk ser ud til at få fire år mere som regeringsleder, men han får brug for koalitionspartnere, for at have flertal i Sejmen.


  WARSZAWA: Hver tredje polak ventes at stemme på Donald Tusk og regeringspartiet Borgernes Platform ved valget på søndag.


  Den seneste meningsmåling i Polen viser, at Donald Tusk igen har øget afstanden ned til sin nærmeste forfølger, Lov og Retfærdighedspartiet og Jaroslaw Kaczynski, forud for valget i Polen søndag.

  Øget forspring

  Meningsmålingen giver Borgernes Platform (PO) opbakning fra 32 procent, og det er 11 procent mere end Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), der er dalet til 21 procent. For bare få dage siden, var der spået næsten døbt løb mellem PO og PiS.

  Kamp om tredje plads

  Meningsmåling fra TNS OBOP fastslår også, at Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får 9 procents opbakning, udbryderen fra PO, den venstre-liberale Palikot Bevægelse får 7 procent, mens regeringens koalitionspartner de seneste fire år, det Polske Bondeparti (PSL) får 6 procent.

  Forleden sagde Donald Tusk at han satsede på absolut flertal, men hvis meningsmålingen holder stik, får Tusk brug for en eller flere koalitionspartnere, for at kunne fortsætte som regeringschef.

  Fem procent

  Ingen af de øvrige opstillede opnår, ifølge målingen, de 5 procent, som er spærregrænsen i Polen.

  Meningsmålingen er bestilt af dagbladet Gazeta Wyborcza.