donald_tusk_sopot_2017
WARSZAWA: En ny måling viser, at tidligere statsminister Donald Tusk vil vinde anden runde af præsidentvalget hvis han stiller op mod Andrzej Duda.
LÆS  Polske topfolk udebliver når præsident tages i ed


En ny måling viser igen, at EU-præsident Donald Tusk ville opnå 53 procent af stemmerne, hvis der var præsidentvalg (anden runde) i dag – mens den siddende præsident Andrzej Duda kun ville få 47 procent af stemmerne. Det skriver se.pl der har fået Pollster til at lave målingen.

Anden valgrunde

Spørgsmålet var: Hvem ville du stemme i anden runde af præsidentvalget, hvis Andrzej Duda og Donald Tusk var kandidaterne? Ved en enkelt tidligere måling, da Polens regering ikke ville støtte en forlængelse af Donald Tusk ansættelse hos EU, var Donald Tusk også favorit, mens andre målinger efterfølgende har givet et forspring til den siddende polske præsident.

Uden konkurrence i PiS

I samme undersøgelse blev deltagerne også spurgt polakkerne om, hvem der er den bedste kandidat for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS). Her er Andrzej Duda til gengæld suveræn i opbakningen sammenlignet med andre PiS medlemmer.

66 procent – præsident Andrzej Duda
16 procent – finansminister og vicestatsminister Mateusz Morawiecki
8 procent – statsminister Beata Szydlo
6 procent – partileder og tidligere statsminister Jaroslaw Kaczynski
4 procent – justitsminister Zbigniew Ziobra

LÆS  Præsidenter og tidligere statsministre vil ikke stemme
LÆS  Polske oppositions-partier går hver sin vej