DR forklarer om det nye abortforbud i Polen

abortforbud
Journalist Maria Andersen, DR Horisont, fortæller her i Explainer om demonstrationer, abortforbud og situationen i Polen under overskriften: Derfor protestere kvinderne stadig i Polen. Foto: PN Teknik.

KØBENHAVN: DR Horisont-journalist Maria Andersen forklarer på seks minutter om abortforbud og protester i Polen. Det sker i programmet Explainer.


stop fordomme polske
stop fordomme polske polennu.dk

Abortforbud: Danmarks Radios Maria Andersen fra Horisont, har været en tur i Warszawa. I Explanier fortæller hun på seks minutter om abortprotesterne, der begyndte igen onsdag. Maria Andersen forklarer også, hvad der er op og ned på Polens (næsten) totalforbud mod abort. Se udsendelsen på nedenstående link.

Abortforbud

DR Abortforbud Polen
Journalist Maria Andersen, DR Horisont, fortæller i Explainer om demonstrationer, abortforbud og situationen i Polen under overskriften: Derfor protestere kvinderne stadig i Polen.

DR skriver om udsendelsen: Siden oktober har de polske gader været fyldt med raseri og røde lyn. Maria Andersen, der er journalist på Horisont, tog til Warszawa midt i corona-pandemien for at dække demonstrationerne og følge nogle af de kvinder, som har fået nok. Den nye abortstramning, som forfatningsdomstolen vedtog i oktober 2020, er nu tre måneder senere pludselig trådt i kraft. En abortstramning, der næsten gør det umuligt at få foretaget en lovlig abort i Polen. Men det er ikke kun den nye abortstramning (abortforbud), som kvinderne i Polen protesterer imod.

EKSTERNT LINK: DR Explainer med Maria Andersen om abort 

Mere nyt om abortforbud i Polen? – og andre uafhængige nyheder fra Polen. Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.