Dronning Margrethe til bisættelse i Krakow


  KØBENHAVN: Danmarks dronning Margrethe II repræsenterer danskerne ved præsident Lech Kaczynskis bisættelse i Krakow på søndag kl. 14. Dronningen, der fylder 70 år i morgen, ledsages af udenrigsminister Lene Espersen.


  Hoffet har meddelt at Dronningen, som Danmarks statsoverhoved, repræsenterer Danmark, når Polens præsident Lech Kaczynski og præsidentfruen skal bisættes i katedralen på Wavel kongeslottet i Krakow.

  Den afdøde præsidents kiste vil blive anbragt mellem andre polske ledere gennem tiderne.

  70 år i morgen

  Dronning Margrethe II fylder 70 år i morgen, og der er planlagt middage og højtideligheder i anledning af monarkens runde fødselsdag i weekenden.

  Alligevel er den dansk dronning i Krakow på søndag, når statsledere fra hele verden, bl.a. præsidenterne fra USA og Rusland, sender en sidste hilsen til den polske præsident.

  Det har ikke været muligt at få yderligere oplysningerne i det danske udenrigsministerium eller i Statsministeriet, som er ansvarlig for Danmarks repræsentation i Polen. Der foreligger heller ingen forklaring på hvorfor det ikke er Danmarks statsminister, der følger dronning Margrethe til Polen.

  Warszawa uvist

  Der er derfor også stadig uvist om Danmark er repræsenteret når alle ofrene for flystyrtet mindes lørdag ved en stor ceremoni i den polske hovedstad.

  96 omkomne

  Lech Kaczynski og mindst 95 andre højtstående polakker omkom lørdag i et tragisk flystyrt i Smolensk ved Katyn.