gas_ledning_baltic_pipe
Den dansk-polske gasledning - Baltic Pipe - bliver formentlig forsinket, efter at et dansk klagenævn har underkendt projektets miljøgodkendelse. Arkivfoto.

EU har mandag givet en kontant håndsrækning til Baltic Pipe, der skal forsyne Polen og Danmark med norsk gas. PR-foto.


BRUXELLES: EU og polske Gaz-System har underskrevet en aftale, der betyder at Polen får 215 millioner euro til den planlagte dansk-polske gasrørledning Baltic Pipe. Ledningen skal efter planen tages i brug oktober 2022.


Den dansk-polske gasledning, Baltic Pipe, der skal forsyne Polen og Danmark med norsk gas, har i dag fået økonomisk opbakning fra EU.

Direktøren for Gaz-System, Tomasz Stepien og direktøren for EU-agenturet INEA, Dirk Beckers, har underskrevet en aftale, der betyder at EU vil hjælpe med finansieringen af rørledningen. Der er afsat 215 millioner euro til projektet.

Gasledningen, der skal løbe over Jylland, Fyn og Sjælland, har været genstand for stor kritik blandt naboerne til ledningen. Fredag udløb høringsperioden.

Færdig i 2022

Byggeriet af Baltic Pipe skal efter planen i gang næste år, og gasledningen ventes at stå færdig den 1. oktober 2022. Med den nye forsyningskanal, undgår Polen at være afhængig af gas fra Rusland.

LÆS MERE
Eksternt link: Baltic Pipe