EU vil støtte polske landmænd med milliarder

  polske_landmaend_i_protest_og_blokade_med_traktor

  De polske bæredygtige landmænd får milliarder fra EU i år, lovede EU landbrugskommissær Phil Hogan på en konference i Polen. Arkivfoto.


  JASIONKA: EU-landbrugs kommissær vil støtte bæredygtige polske landbrug med 2,5 milliarder euro i indeværende år.


  Lederen af det Polske Bondeparti (PSL) Wladyslaw Kosiniak-Kamysz fra den polske opposition og statsminister Mateusz Morawiecki var med på Det Europæiske Landsbrugsforum, da EU-landbrugskommissær Phil Hogan lovede 2,5 milliarder euro til Polen i 2019, skriver de statskontrollerede medier.

  I alt vil EU bruge 12 milliarder euro på bæredygtig udvikling af landdistrikter i 2019, sagde EU-kommissæren på landsbrugsmødet i Polen.

  Krav om reformer

  Polens statsminister brugte lejligheden til at kræve reformer af EU-landbrugspolitikken i næste program periode fra 2021 til 2027. Han mener at, der mindre landbrug skal opprioriteres i støtteordninger. Han argumenterede blandt andet med, at landbrug på under 15 hektar udgør 85 procent i Polen.

  Om de verserende sager om retsstaten og demokratiet der verserer mellem EU og Polens nuværende regering får konsekvenser for milliardtilskuddene til de polske landbrug, er uvist.