Europaformand: Tag EU-pengene væk fra Polen

stinebossepolenpolennueuropabevaegelsenpolennu

Formanden for Europabevægelsen i Danmark, Stine Bosse, mener at EU skal fratage Polen økonomisk støtte, indtil landet overholder sine demokratiske forpligtelser. Arkivfoto.


KØBENHAVN: Formanden for Europabevægelsen i Danmark mener at EU skal fratage Polen økonomiske tilskud, indtil de demokratiske værdier overholdes.


I et indlæg i Altinget skriver formanden for Europabevægelsen i Danmark, Stine Bosse, at EU skal fratage lande der ikke overholder reglerne for demokrati, retsstat og frie medier, enhver støtte. Bosse skriver blandt andet:

Artikel 2 gør os til netop de nationer, vi er i fællesskab:

“Unionen bygger på værdierne respekt for den menneskelige værdighed, frihed, demokrati, ligestilling, retsstaten og respekt for menneskerettighederne, herunder rettigheder for personer, der tilhører mindretal”.

Det siger næsten sig selv, at man ikke skal kunne snige sig ind på falske papirer eller lade sunde politikere, med fællesskabets grundsætninger in mente, bane vejen for det, der kan udvikles til diktatoriske regimer.

Derfor er der kun én vej frem. Kun én vej er sikker til videre udvikling af både de nationale demokratier og det fælles demokrati. Og det er justits, der slutter op om artikel to og fratager lande deres økonomiske privilegier, hvis de ikke følger spillereglerne, skriver Stine Bosse i sit indlæg. Læs det i sin helhed på nedenstående link.

LÆS MERE
Altinget: Indlæg af Stine Bosse

Polen skrev i 2002 under på EU’s værdisæt i København, da landet sammen med ni andre Central- og Østeuropæiske lande aftalte at blive medlemmer af den Europæiske Union. For Polens vedkommende skete det med virkning pr. 1. maj 2004.