Europas bedste festival for fuld musik i Gdynia

Heiniken_Open_Gdynia_igang_Polen_polennu

Unge mennesker fra lande verden over er kommet til Gdynia for at deltage i Europas bedste musikfestival. Arrangørerne forventer mere end 100.000 deltagere.


GDYNIA: Europas bedste festival 2009, Open Heineken, er skudt i gang samtidig med danske Roskilde Festivalen. Mere end 100.000 ventes at besøge den polske festival.


Heineken Open Festival, en af de største musikfestivaler i Europa, åbnede i går i flot solskin ud til Østersøkysten i det nordøstlige Polen.

LÆS MERE
polennu.dk: Musikfestival i Gdynia kåret som Europas bedste

Pearl Jam

Det amerikanske band, Pearl Jam, som for netop ti år siden spillede på Roskilde Festivalen, da ni unge mennesker døde, er hovednavnet på dette års Open Heinecken festival.

Af andre hovednavne er Kasabian og Grace Jones, og i alt spiller 130 forskellieg bands på festivalens syv scener. Af andre udenlandske navne tæller dette års program Cypress Hill fra USA og de britiske bands Fatboy Slim, Massive Attack and Tricky, Gorillaz Sound System og The Dead Weather med Jack White.

Blandt de polske kunstnere finder man navne som Muchy , L. Stadt og Cool.

Busser til præsidentvalg

Polakkerne skal vælge ny præsident på søndag, og festivalarrangørerne har i den anledning, arrangeret bustransport til og fra valgstederne.

LÆS MERE
Eksternt link: Open Heineken 2010