Fagforeninger i demonstration torsdag mod regeringen

Demonstration
Utilfredsheden breder sig i Polen. Torsdag varsler den ellers regeringsvenlige Solidarnosc-fagforening demonstration i Warszawa, med krav om et stop for stigningerne i energipriserne, samt krav om højere løn. På billedet er det landmænd der protestere. Arkivfoto.

WARSZAWA: De polske fagforeninger, der ellers støtter regeringen har fået nok. Torsdag er der varslet demonstration for bedre vilkår.


De polske fagforeninger i NSZZ Solidarnosc, har varslet en stor demonstration i Warszawa torsdag. De kræver et stop for stigende energipriser, de kræver lønforhøjelser og pensioner, som Kaczynski-regeringen allerede har lovet.

– Det er meget dårligt at have os som modstander, skriver Solidarnosc og advarer Kaczynski-regeringen i en samtale med money.pl.

(Artiklen fortsætter under)

Støt polennu.dk og få mere viden

Demonstration med 20.000 deltagere

Fagforeninger er ved at miste tålmodigheden med regeringen, og derfor varsler de demonstration med 20.000 deltagere. Polens statsminister Mateusz Morawiecki er allerede advaret om protesten, efter et møde med Solidarnosc-formand Piotr Duda.

Under parolen “Værdigheds March” kræver Solidarnosc et markant stop for stigningen i energipriserne og højere lønninger. De protesterer også overfor regeringen, fordi grupper af offentlig ansatte kun får en lønstigning på 7,8 procent, hvor fagforeningerne kræver 20 procent.

Solidarnosc: Dialogen er slået fejl

Marek Lewandowski, der er talsmand for NSZZ Solidarnosc, siger til money.pl, at fagforeningen har opnået meget med Kaczynski-regeringen, f.eks. højere mindsteløn og søndagslukning. Men at regeringens svar på de akutte udfordringer ikke er nok.

– Dialog er slået fejl, siger han inden demonstrationen torsdag i Warszawa.

Nyheder hver dag siden 2008

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

LÆS OGSÅ: Demonstration i Warszawa torsdag