FIFA: Bøder til polske fodboldfans

lewandowski_verdens_bedste_fodboldspiller_2016_nom

Det polske fodboldforbund (PZPR) har fået en bøde af FIFA for de polske fodboldfans dårlige opførsel i Bukarest forud for kampen. Det var i den kamp, at Robert Lewandowski blev slået omkuld af et kanonslag. De rumænske arrangører har fået større bøder end de polske fans. Arkivfoto.


GENEVE: Det internationale fodboldforbund har givet bøder til polske fodboldfans, og straffet arrangøren for kanonslag mod Lewandowski.


Det polske fodboldforbund PZPR har fået en bøde af FIFA, for dårlige opførsel under landskampen den 11. november mod Rumænien på udebane. PZPR skal betale cirka 144.000 zloty, oplyser Polsk Radio.

Det er en række optøjer med polske fans, hvor af seks af dem blev anholdt inden kampen, der har fået FIFA til at finde bødeblokken frem.

Rumænien straffes

Men det var ikke kun de polske fans, der fik bøde for kampen. Det var nemlig i kampen i Bukarest, at den polske anfører Robert Lewandowski blev ramt af kanonslag og måtte til tælling, lige før et polsk hjørnespark. Polen vandt kampen med 3 – 0 og er nummer et i VM puljen der også tæller Danmark.

Danmarks kamp flyttes

Det rumænske fodboldforbund har fået en bøde for manglende sikkerhed på stadion i Bukarest, og må betale 392.000 polske zloty (CFR 95.000). Straffen indebærer også at Rumæniens næste hjemmekamp, som er mod Danmark i VM-kvalifikationen, ikke spilles på det nationale stadion i Bukarest, men flyttes til et andet sted. En straf der alt andet lige, bør være en fordel for det trængte danske fodboldlandshold i VM 2018 kvalifikationen.