Fire millioner så verdens største kapsejlads fra Aarhus til Szczecin

Tall_Ships_Race_2013_Szczecin_fyrværkeri

Politiet i Szczecin anslår at en halv million mennesker har besøgt Tall Ships Races 2013 i den polske havneby. Lørdag aften kulminerede med et festfyrværkeri på et kvarter, der bragede gennem nattehimlen i Szczecin. Foto: TSR Szczecin.


SZCZECIN: Festlighederne i kølvandet på verdens største kapsejlads, Tall Ships Races 2013, toppede ved weekendens finale i Polen.


Omkring 150 sejlskibe fra 31 lande over hele verden, har den seneste måned deltaget i verdens største kapsejlads, Tall Ships Races 2013. Skibene forlod Aarhus den 4. juli, og de i alt 7.000 besætningsmedlemmer har siden besøgt Helsinki (17. – 20. juli) og Riga (26. – 28. juli) – og lørdag nåede Tall Ships Races 2013 til finalebyen Szczecin.

Fire millioner

I løbet af den seneste måned, har cirka fire millioner mennesker nydt synet af sejlskibene i de fire havne, og løjerne forsætter på havnearealerne i Szczecin frem til tirsdag formiddag, hvor skibene drager til deres oprindelseshavne.

Fire vindere

Blandt de største skibe, klasse A, var det norske Statsraad Lehmkuhl der vandt. I klassen B vandt den britiske Maybe, og polske Dar Szczecin vandt klasse C. Den mindste klasse, klasse C, blev vundet af russiske Akela.

Polen bedst repræsenteret

Polen er med ni deltagerskibe, den bedst repræsenterede nation i denne udgave af kapsejladsen for skoleskibe.

Fire A-klasse sejlbåde

Ud af i alt 25 A-klasse både stillede Polen op med fire til Tall Ships Races: Frederyk Chopin (54 meter), Dar Mlodziely (109 meter), Orp Iskra (48 meter) og Kapitan Glowacki (28 meter). De to mest berømte polske skibs-attraktioner i Aarhus var sejlskibet Fryderyk Chopin (en brig) med en besætning på 50, og Dar Mlodziely (en tremastet fuldrigger) med en besætning på 200 søfolk m/k. Interessen for skibene var meget stor, og lørdagen igennem var der lange køer af folk, der ville se de to skibe indefra.

Fremstød for Szczecin

Tre af de ni polske skibe i Tall Ships Races 2013 kommer fra havnebyen Szczecin med stolte søfarts-traditioner. Det tomastede skoleskib, Fryderyk Chopin, der er eet af dem, blev brugt som trækplaster for at lave promotion for byen.