Fodboldklubben Wisla Krakow får inddraget licens

wisla_krakow_p_marczewski

Wisla Krakow står til udelukkelse af den bedste polske række, da der er rod i klubbens økonomi og i det polske fodboldforbund ved man ikke hvem der bestemmer i klubben. PR-foto.


WARSZAWA: Det polske fodboldforbund har besluttet at inddrage licensen til klubben Wisla Krakow, der er nummer 8 i den bedste polske række.


Uklarhed omkring ejerforholdene i den sydpolske storklub Wisla Krakow, har nu fået det polske fodboldforbund PZPN til at inddrage licensen.

Hvem bestemmer?

– Beslutningen blev truffet på grund af manglende kontakt fra både tidligere og nye ejere af Wisla Krakow. Faktisk kommer alle oplysninger om klubben alene fra medierne, og vi har ikke kontakt med klubbens ledelse. Vi ved ikke, hvem den nuværende ejer af Wisla er, og hvem der leder klubben, siger formanden for PZPN-licensudvalg Krzysztof Rozen.

Nummer 8

Det betyder, at klubben lige nu ikke kan være med i den fornemste polske række Ekstraklasa i dette forår. Wisla Krakow er i øjeblikket nummer 8 i den bedste polske række med 29 point.

Hvis forbundet får klarhed over klubbens situation, er det stadig muligt at undgå en udelukkelse. Men det kræver at klubben indenfor få dage sender de ønskede informationer om ejerforhold, finansiering og en række andre spørgsmål til forbundet, siger PZPN-udvalgsformanden.

Ny ejer fik hjertetilfælde

En ny ejer Vanna Lyn, købte klubben i midten af december, og skulle som en del af aftalen have betalt 12,2 millioner zloty inden årsskiftet. Kilder tæt på den nye køber siger, at han har fået et hjertetilfælde på vej til USA, og det skulle være grunden til at pengene ikke er kommet.

Aflyst handel

Da den nye ejer ikke har betalt pengene, kunne Wisla Krakow ikke klare sine forpligtelser ved lønudbetalingerne for december. Klubben har meddelt at den har ophævet salget. Wisla Krakow har en milliongæld, som der skal findes en hurtig løsning på at få dækket.

Alt tyder derfor på, at Wisla Krakow ikke kommer med i den bedste polske række i den kommende sæson.