Første fly landet i ny polsk lufthavn i Radom

I dag kom det første LOT-rutefly til den nye Radom lufthavn, der ligger under 100 kilometer fra Warszawa. Byen var industriby, men er nu forvandlet til en moderne turistvenlig storby med 210.000 indbyggere. Foto: LWR.

RADOM: Det første rutefly landede torsdag aften i en ny polsk lufthavn. Destination er opført som Warszawa-Radom lufthavnen.


Ny polsk lufthavn. Det første fly kom i dag til den nye Radom lufthavn, cirka 100 kilometer fra den polske hovedstad Warszawa. Derfor vil den som destination hedde Warszawa-Radom Lufthavn. Det første LOT-rutefly kom fra Paris og det andet kom fra Rom i Italien.

Forvirring om København i ny polsk lufthavn

LOT meddelte for nogle måneder siden, at der også ville blive rutefly til og fra København til lufthavnen i Radom. Frem til i morges kunne man købe billetter til afgangen, men det er to uger siden LOT besluttede at aflyse ruten mellem den nye lufthavn og København. Inden den var begyndt. Flyet fra København skulle have været det tredje.

Danmark – Polen i luften

På nuværende tidspunkt kan man flyve fra Danmark til de polske byer: Warszawa, Gdansk, Poznan, Krakow og Wroclaw. Radom – eller Radom/Warszawa – kommer alligevel ikke med i denne omgang.

Trafikalt knudepunkt

Radom ligger under 100 kilometer fra Warszawa. Byen var industriby, men er nu forvandlet til en moderne turistvenlig storby med 210.000 indbyggere. Byen har grundet sin placering, været et trafikalt knudepunkt siden middelalderen.

Den berømte polske filmskaber, Andrzej Wajda, kommer fra Radom.

Charter lufthavn

Ud over normale ruteflyvninger med LOT til blandt andet Rom, Paris og Varna, vil der være charterruter til foreløbig syv destinationer: Antalya, Burgas, Djerba, Monastir, Mallorca, Taba og Varna.

LINK: Radom-Warszawa lufthavnen