Første søndag med lukkede butikker i Polen

  flying_tiger_warszawa_jens_moerch_polennu

  Nu er det slut med at shoppe i Polen om søndagen. Fra i dag – og hver anden søndag fremover – vil de polske butikker holde lukket, efter krav fra regeringen.


  WARSZAWA: Ny lov betyder at polske butikker skal holde lukket hver anden søndag. Målet er at lukke butikkerne hver søndag fra 2020.


  I januar underskrev Polens præsident Andrzej Duda en ny kontroversiel lov, der betyder at fra i dag og hver anden søndag fremover holdes de polske butikker lukkede. Året ud vil det hver anden søndag være forbudt at holde åbent, og fra 2019 bliver det øget til tre søndage om måneden. Regeringen ønsker at søndage skal holdes hellige.

  Hver søndag i 2020

  Fra 2020 vil Polen være lukket hver søndag, med undtagelse af syv søndage i forbindelse med religiøse højtider.

  Bøde og fængselsstraf

  Ejere af små butikker som de selv kan betjene, er undtaget fra loven. En overtrædelse af lukkeloven kan give bøder på op til 100.000 zloty i første gangs tilfælde, og ved gentagne tilfælde kan det medføre fængselsstraf.

  Forbuddet gælder ikke online-butikker, tankstationer, lufthavne, bagerier, apoteker og blomsterbutikker. Det er Polens stærke mand Jaroslaw Kaczynski og hans religiøse nationalparti der står bag den nye lov.