Fotoudstilling fra filmskolen i Lodz i Øksnehallen

lodz_film_skole_martin_bager_polennu

Fire af de unge kunstnere fra Lodz filmskole i Øksnehallen i København. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KØBENHAVN: Fotoudstilling med værker fra polske unge fra filmskolen i Lodz, vises i Øksnehallens foyer frem til 11. april.


Elever og lærer fra den berømte filmskole i Lodz, åbnede i weekenden fotoudstilling Collection/Assemblage med værker af studerende filmskolen Lodz. Udstillingen er støttet af Polens ambassade i Danmark.

En bred udstilling

De unge fotografer fra filmskolen i Lodz har mange forskellige kunstneriske udtryk med i København, og den brede udstilling er dermed både en præsentation af, hvad der er vigtigt for de enkelte kunstnere samt et forsøg på at indlede en kunstnerisk dialog med mediet og med beskueren.

Polsk ungdomskultur

Udstillingen byder på en fotografisk rejse afspejlet i sindet af den polske ungdomskultur. Værkerne afspejler moderne professionel fotografering; som fotoreportage, kreativt foto, portrætfoto, redaktionel og fotografering. De unge fotografer har hver især formået at levere et forskelligartet udtryk i deres værker og giver seeren lyst til at være en del af deres fotografiske historiefortælling.

Bred uddannelse

Undervisningen på skolen i Lodz er bygget op omkring ‘masterclasses’ run ved professorer, baseret på deres eget arbejde. Disse ‘masterclasses’ sikrer mangfoldighed iundervisningen og afspejler de varierede specialer inden for moderne professionel fotografering: fotoreportage, kreativt foto, portrætfoto, redaktionel fotografering etc. Der undervises sideløbende i et bredt spektrum af tekniske fag, f.eks. belysning, billeddigitalisering, fotoets historie, audiovisuel kultur, copyright, og grafisk design. De studerende graduerer med et diplomarbejde (en række fotografier, multimedia show eller installation) samt en afhandling om præsentationen. Uddannelsen udløser en MA-grad.

Udstillingen vises frem til og med den 11. april.