Gdansk borgmester i livsfare efter overfald

pawel_adamowicz_gdansk

Borgmesteren i Gdansk, Pawel Adamowicz er i livsfare, efter at han søndag aften blev knivoverfaldt i Gdansk. Arkivfoto.


OPDATERET 22:25: Den populære og genvalgte borgmester i Gdansk blev søndag aften overfaldet med kniv. Han er i livsfare.


Gdansk borgmester Pawel Adamowicz er fortsat i overhængende livsfare, efter at han søndag aften blev overfaldt under en velgørenheds arrangement i Gdansk til fordel for Det Store Juleorkester, som begyndte i dag.

Borgmesteren er blevet genoplivet på Gdansk Universitetshospital, men er fortsat i livsfare og i yderst kritisk tilstand. Klokken 22.02 bekræftede Rådhuset i Gdansk, at situationen fortsat er meget alvorlig.

Angreb på scenen

Gerningsmanden trådte ind på scenen klokken 20.00 lige efter borgmesterens tale, og stak Pawel Adamowicz flere gange, før han sank sammen. Efter knivstikkeriet råbte gerningsmanden, at han havde været fem år i fængsel, og det var borgmesterens parti (Borgernes Platform) der var skyld i det.

– Derfor døde Adamowski – råbte gerningsmanden før det lykkedes sikkerhedsfolk at overmande gerningsmanden.

Gerningsmanden er 27 år, tidligere straffet for røveri og vold. Han hedder Steffen og er fra Gdansk. Politiet oplyser, at sikkerhedsfolkene reagerede som de skulle, og overmandede hurtigt gerningsmanden. Kort efter tog politiet over.

Han har tilsyneladende skaffet sig adgang til scenen, ved at fremvise en mediaakkreditering. Politiet oplyser at de fandt et sådan med teksten: Media.

Pawel, vi er med dig!

Donald Tusk, der er en privat ven af borgmesteren skriver på Twitter: Paweł, vi er med dig! Tidligere præsident Lech Walesa skriver ligeledes på Twitter: Pawel, vi er alle med dig.

Opdateres