Gdansk vandt første opgør mod Brøndby

De blå-gule fra Brøndby gjorde ikke meget væsen af sig, da de torsdag aften tabte til Lechia Gdansk med 2 – 1 i UEFA Europa League foran 25.000 polakker. Der er returopgør i Brøndby torsdag. Foto: Lechia Gdansk.

Lechia Gdansk sad tungt på torsdagens opgør mod danske Brøndby IF. Lechia kom foran efter 26 minutters spil af første halvleg på straffespark. Det blev eksekveret sikkert af Flavio Paixao.

Først i anden halvleg – efter 59 minutters spil – kom Brøndby på scoringstavlen, da Simon Hedlund udlignede til 1 – 1. Brøndby var på alle måder kommet på udebane, og et højlydt og trofast hjemmebanepublikum, gjorde det ikke nemmere for danskerne. Den danske glæder over udligningen holdt ikke længe. Blot fire minutter senere scorede Patryk Lipski for Gdansk.

Slap billigt

Kampen endte 2 – 1 til de hvid-grønne fra Gdansk, men det kunne have gået langt værre for danskerne. Gdansk’erne sad nemlig tungt på spillet, men trods mange store chancer, kneb det med evner og held i afslutningerne. Gdansk var tættere på at ydmyge Brøndby med flere mål, end de blå-gule var på at udligne.

I Gdansk er man stolte over sejren over Brøndby, og fremhæver hvor vigtig en international klub Brøndby er, og at sejren derfor giver fornyet håb for de lokale fodboldhelte.

25.877 tilskuere så kampen på det moderne Gdansk PGE Arena stadion. Der er returopgør på Brøndby stadion torsdag, den 1. august kl. 19.30.