General: Flere provokationer er uundgåelige

General Hviderusland
Krisen på grænsen mellem Polen og Hviderusland øget. 15.000 soldater er sat ind til at bevogte den 481 km lange grænse mod emigranter fra Mellemøsten og Afrika. Arkivfoto.

WARSZAWA: Den polsk-hviderussiske grænse vil blive udsat for langt flere provokationer, siger polsk general.

LÆS  Ukrainske soldater skal trænes af EU i Polen

Den polsk-hviderussiske grænse bliver aldrig den samme igen, siger general Jarosław Strozyk i en samtale med journalist ved Onet. Kamil Turecki.

– Putin og Lukasjenko har set, at deres handlinger på grænsen giver pote. Derfor er yderligere provokationer uundgåelige. Vi skal være forberedte, siger generalen. Moskva og Minsk vil forsøge at give Polen skylden for yderligere hændelser langs grænsen. Men også inde i Polen, for at destabilisere vores land.

– Jeg forestiller mig at der kan komme hændelser ved grænsen med våben eller en bombe af ukendt oprindelse, som senere vil kunne føres til Polen. Det viser vores efterretninger.

– Vi skal også forvente falske anklager om angreb fra Polen på de hviderussiske og russiske minoriteter. Ifølge Kremls retorik vil Rusland blive nødt til at beskytte dem, som det skete i Ukraine. Moskva kan iscenesætte kunstige angreb, mener generalen.

General: Intet diplomati

Ifølge general Strozyk er der ingen diplomati til at løse konflikten.

– Det kan ikke være værre – og Polen har selv bragt sig selv i en meget vanskelig situation.

– Jeg håber, at det kan blive en lærestreg for vores magthavere, så de kan forstå, at diplomati der er opbygget årevis, også kan virke i krisesituationer. Men den mulighed har vi ikke, siger generalen.

Erklæring om flygtninge ved hviderussisk grænse

 

Mere om polsk politik og frie medier på dansk? Støt polennu.dk! Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00

LÆS  Polske katolske ærkebiskopper kritiserer regeringen

LÆS  Polen vil have flere NATO-soldater ved russisk enklave