Hver tredje corona-smittet er fra samme område

Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu
Der er kul nok i Polen til vinter, forsikrer energiministeren efter meddelelsen om at de polske kullagrer var tomme. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen nærmere sig 1.000 corona-relaterede dødsfald, og 21.326 er smittede. Hver tredje smittet i Polen er fra den samme region.


Covid-19 sygdommen breder sig fortsat i Polen, og der er nu 996 corona-relaterede dødsfald. 21.326 er smittet. Hver tredje smittede tilfælde er fra den samme region, i mine-regionen Silesia hvor Katowice er hovedby. 32,7 procent af det samlede antal smittede i Polen, kommer fra den region.

Antallet af nye polske corona-smittede steg med nye 305 tilfælde lørdag. Af dem var de 161 af dem i Silesia-regionen. Det seneste døgn er 16.500 polakker blevet testet, og det samlede antal test i Polen er nu oppe på 700.000.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Der er også gode nyheder fra Polen. 9.194 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge, oplyser sundhedsministeriet. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og det første dødsfald indtraf den 12. marts.

På nedenstående link kan man følge de polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Støt fri og uafhængig journalistik?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.