International design-festival åbnet i Lodz

LodzDesign2011_653

Under Lodz Design Festival præsenteres de nyeste internationale trends. Foto: LDF.


LODZ: Værkerne af 640 designere præsenteres under den 6. Lodz Design Festival, der fortsætter frem til den 28. oktober.


Lodz Design Festival, der åbnede torsdag, er den største formgivningsfestival i Polen, og en af de største i Central- og Østeuropa. Formålet med festivalen, er at præsentere de mest interessante polske projekter, og de seneste internationale trends inden for design.

1100 værker

Festivalens titel i år er “Awareness”, og skal understrege, hvilken role designet spiller i formgiverens bevidsthed. Over 1.100 værker bliver udstillet under forskellige kategorier; bl.a: Mode, arkitektur, grafik og praktiske genstande.

3 hovedudstillinger

Festivalens hovedprogram er opdelt i tre udstillinger: “Who are you?” der fokuserer på internationale designere med polske rødder, “The future is stupid” lavet af Sven Ehmann og viser ukonventionelle genstande og innovative løsninger, som kan forandre og forbedre verden, og endelig “Ways of seeing/seeting” der har til formål at få besøgende til at tænke over formålet ved genstandes skabelse.

Internationa forum

Festivalen byder også på Forum Design & Arkitektur, hvor verdenskendte designere og producenter giver forelæsninger, og deltager i diskussioner med publikum.

Lodz Design Festival fortsætter frem til og med den 28. oktober.

LÆS MERE
Eksternt link: Festivalens hjemmeside