Jacob Haugaard til fødselsdags fest i Polen

  jacob-haugaard-dentours_stettin_polennu

  Den danske multikunstner og tidligere medlem af Folketinget, Jacob Haugaard, gav den hele armen fredag aften i Polen, da han deltog i Dentours syv års fødselsdagsfest. Foto: Jan Pedersen.


  SZCZECIN: Den danske entertainer og tidligere parlamentsmedlem Jacob Haugaard gav den fredag hele armen, da han optrådte for et par hundrede danskere i Polen.


  Venner af huset, turister og kendte danskere på stribe var mødt op, da Danmarks største rejsebureau med tandlægerejser til Polen, Dentour, kunne markere sin syv års fødselsdag på Hotel Victoria i Szczecin.

  Komik og politik

  Fredagens hovednavn var Jacob Haugaard, som er en af Danmarks mest markante entertainere. Jacob Haugaard gav nogle af sine store hit, til stor jubel for de par hundrede danskere og polakker der tog del i Dentours syv års fødselsdagsfest.

  SE VIDEO
  polennu.dk: Fødselsdagsfest med Jacob Haugaard

  Rejsebureauets gæster, hvoraf mange var til tandlæge, var også inviteret med til at fejre fødselsdagen, og efter Jacob Haugaards optræden med musik og stand-up, stod flere kendte danskere klar i kulissen.

  Populært band

  Det danske band Fede Finn & Funny Boyz der røg til tops på de danske hitlister i 2007 med hittet Kærligheden Brænder, overtog scenen og spillede op til dans og fest. Da Finn & Co havde givet et par sæt, fortsatte festen til den lyse morgen med den danske musiker og entertainer Den Skrigende Skinke – fra Esbjerg.

  Weekend fest

  Men det var ikke kun fredag, at Dentour stod bag underholdning og fest i Szczecin. Lørdag var det Jan Monrad, fra duoen Monrad & Rislund, der stod for første del af aftenens underholdning, hvor efter stammusikeren Den Skrigende Skinke spillede natten igennem.

  Fra Aarhus

  Jacob Haugaard er kendt i mange sammenhænge i Danmark. Som ung i Aarhus var han en del af den musikkultur indenfor rock og pop, der prægede byen i 1970’erne og 1980’erne. Han var forsanger i rockbandet Sofamania, der udgav flere plader med stor succes. Han slog for alvor i gennem som komiker, da han sammen med Finn Nørbygaard optrådte i rollen som busbilletkontrollanter hos Aarhus Sporveje. Den gang sagde alle danskere JA, DAK – på inspiration af komikerparret. Jacob Haugaard har også medvirket i flere film, blandt andet Jydekompagniet sammen med Finn Nørbygaard. Jacob Haugaard har også skrevet sangen, Bor til leje på Hawaii, som Kim Larsen har gjort kendt.

  Politik og komik

  Men Jacob Haugaard har aldrig været nogen helt almindelig komiker eller musiker. Han har også en fortid som politiker. Som formanden for foreningen af Bevidste Arbejdssky Elementer i Danmark var han en del af den politiske debat, og stillede flere gange op til Folketinget. Men i 1994 fangede bordet, og Jakob blev valgt ind og blev – mod sin egen vilje – den afgørende stemme i mange store nationale spørgsmål.

  I Folketinget

  Jacob Haugaard kom ind med over 20.000 personlige stemmer og blev dermed den første reelle løsgænger der er blevet valgt til det danske parlament.

  Medvind på cykelstier

  Blandt Jacob Haugaards mest kendte valgløfter var: Mere medvind på cykelstier, Nutella i feltrationerne til danske soldater, et toilethus ved Musikhuset i Aarhus, 8 timers fritid – 8 timers hvile og 8 timers søvn. Jacob Haugaard er også kendt fra Grøn Koncert som konferencier.

  SE TV
  Eksternt link: Jacob Haugaard fra Folketingets talerstol (1995)

  Gæster med storm

  – Jacob Haugaard var bare god, jeg har set ham flere gange, men han var virkelig i topform og skarp på den aktuelle situation, og sjældent har jeg da grint så meget, siger Jan Pedersen fra Dentours til polennu.dk.

  – Jeg er også bevæget over, den store opmærksomhed vi har fået fra vores samarbejdspartnere, og ikke mindst fra nogle af de gæster der rejser med os hvert år, siger Jan Pedersen.

  Danskere til Polen

  Dentour er en af de største aktører, for rejser med danskere til Polen, og er størst med tandlægerejser til Szczecin. Selskabet arrangerer derudover rejser til Berlinka, Gdansk, Wroclaw, Warszawa, Poznan, Krakow, Kolobrzeg og flere andre byer. Det er i stor udstrækning rejser til spa- og wellness ophold, tandlæger og optikere i Polen, men også historiske rejser.

  Underholdning på tur

  Rejsebureaet arrangere også andre kulturelle events for danskerne i Szczecin. Monrad & Rislund, Jørgen de Mylius, Peter Vesth, Amin Jensen, Swing Lovers, Keld og Hilda Heick, Flemming Krøll, Richard Ragnvald, Kisser og Søren, Pet Mic’s er bare nogle af de danske navne med kan opleve med det danske rejsebureau i Szczecin.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Dentours