Kaczynski: Alle midler i brug for at gennemføre valg

De tre polske koalitionsledere Jarosław Kaczyński, Jarosław Gowin (tv.) og Zbigniew Ziobro (th.) vil have præsidentvalget gennemført hurtigst muligt – og senest den 28. juni. Foto: TVN24.

WARSZAWA: Regeringspartiets formand Jaroslaw Kaczynski truer med at vil tage alle midler i brug, for at præsidentvalget i Polen gennemføres senest den 28. juni.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

Det polske præsidentvalg den 10. maj, der ikke blev gennemført, er fortsat anledning til ballade i Polen. Den polske parlamentsformand skulle have meddelt en ny valgdato senest den 25. maj, afgjorde valgkommissionen. Men der er fortsat ikke kommet en ny officiel dato.

Til gengæld har lederne af de tre grupper i regerings-koalitionen Forenet Højre; Jarosław Kaczyński, Jarosław Gowin og Zbigniew Ziobro holdt møde om sagen onsdag. På en efterfølgende pressekonference sagde de samstemmende, at præsident-valget skal gennemføres senest den 28. juni.

– Valget gennemføres, og hvis nogen gør indsigelse mod det, vil vi bruge alle de midler der skal til for at stoppe dem, sagde Jaroslaw Kaczynski, formand for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

– Nogle mennesker vil stadig afvise valget i henhold til forfatningen, de har særinteresser, for det er bestemt ikke til polakkernes fordel, sagde Jarosław Kaczyński i dag.

Jaroslaw Kaczynski, som ønsker præsident Andrzej Duda genvalgt, skønner at chancerne for genvalg falder jo længere tid der går, før præsidentvalget kan gennemføres.

Ved den seneste måling, stod Andrzej Duda til at miste sin post som præsident. Der er fortsat ingen officiel valgdato som erstatning for det ikke-gennemførte valg den 10. maj.

Støt fri og uafhængig journalistik!
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

 

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

 

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes