Kaczynski: Det er tilladt at være pædofil i Danmark

  Jaroslaw_Kaczynski_genvalgt_polennu

  Oppositionslederen for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), Jaroslaw Kaczynski må finde en passende grimasse, når han skal finde på et svar til Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel, der kræver en forklaring på hvorfor Kaczynski fremkommer med urigtige oplysninger om Danmark og pædofile. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Jaroslaw Kaczynski, statsminister-kandidat for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), siger at det er tilladt at være pædofil i Danmark.


  Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel har krævet en forklaring af formanden for PiS, Jaroslaw Kaczynski, efter at han i ugemagasinet Wprost har udtalt, at det er tilladt at være pædofil i Danmark.

  Ikke tilladt og accepteret

  – Pædofili er ikke tilladt efter den danske lovgivning, og ikke accepteret i det danske samfund, skriver Steen Hommel til oppositionslederen, der er tidligere statsminister i Polen.

  – Jeg er forundret over, hvordan De kan have belæg for så provokerende udtalelser og jeg håber at De vil give mig en forklaring på mit spørgsmål hurtigst muligt, skriver den danske ambassadør i Polen til Jaroslaw Kaczynski.

  Formand ryster på hovedet

  Formanden for Dansk-polsk Ungdom, Poul Dose, har kun hovedrysten til overs for Jaroslaw Kaczynskis udtalelser.

  – Det er op ad bakke at have polske rødder i Danmark, og gerne vil irettesætte danskere for deres mange fordomme overfor polakker, når en så fremtræden polak som Kaczynski, kommer med sådan noget ævl om danskerne og Danmark.

  Fyldt med løgn

  – Kaczynski er jo fyldt med løgn, pædofili er ikke tilladt og på ingen måde accepteret i Danmark. jeg håber den danske ambassadør får et fornuftigt svar meget hurtigt, ellers må vi overveje at gå aktivt ind i næste års valgkamp, og advare unge i Polen mod at stemme på sådan en fremtræden løgner, der spreder unødigt had og falske fordomme mellem Polen og Danmark, siger Poul Dose til polennu.dk.

  Bragt i polsk ugemagasin

  Artiklen med Jaroslaw Kaczynskis urigtige oplysninger om danske forhold, kan læses i det polske ugeblad Wprost nr. 48, der blev udgivet den 24. november. I bladet roser oppositionslederen også Danmark, hvilket den danske ambassadør også indleder sit brev med at rose ham for.