Katastrofalt VM-håndbold nederlag til Polen mod Slovenien

VM-håndbold Polen
Det var et overraskende nederlag for de polske herrer ved VM-håndbold lørdag aften. Polen blev totalt udspillet af Slovenien, der vandt sikkert. Foto: PZPR.

KATOWICE: Polen kom godt fra start mod Frankrig i den første kamp ved VM-håndbold. Men lørdag aften gik det galt for polakkerne mod Slovenien.

Det kan siges ganske enkelt: Der var klasseforskel. Polen tabte lørdagens VM-håndbold kamp mod Slovenien i gruppe B. Efter første halvleg var stilling 17 – 11 i Sloveniens favør, og anden halvleg gjorde det kun værre. Kampen endte 32 – 23 til Slovenien.

Resultatet betyder, at polakkerne skal vinde næste og sidste gruppekamp, for at kommer videre. Stillingen i gruppe B efter dagens kampe er:

• Frankrig – 4 point
  • Slovenien – 4 point
  • Polen – 0 point
  • Saudi Arabien – 0 point

Mandag skal Polen spille mod Saudi Arabien, og den kamp skal vindes, hvis Polen skal gå videre. De tre bedste fra gruppen går til 1/8 finalerne. Kampen spilles klokken 20.30.

LINK: VM-håndbold 2023: Flere resultater

VM-håndbold – kampen i tal

Polen – Slovenien 23 – 32 (11 – 17)

Polen: Morawski, Skrzyniarz – Daszek 2, Jędraszczyk, Olejniczak 3, Walczak 2, Bis, Sicko 2, Pietrasik 1, Czuwara 1, Moryto 6, Krajewski 1, M. Gębala 1, Działkiewicz 2, T.1 Chękowski 2.

Straffe: 4/4.

Straffe: 10 min. (4 minutter – Olejniczak, 2 minutter – Walczak, Moryto, T. Gębala).

Slovenien: Lesjak, Baznik – Blagotinsek 3, Janc 5, Dolenec 7, Cehte, Kodrin 3, Zabic 1, Horzen, Mazej, Ovnicek 2, Makuc, Bombac 2, Mackovsek 2, Novak, Vlah 6.