Kraftigt uvejr med sne og blæst weekenden over

Sne og storm
Der varsles og kraftige vindstød og snestorme flere steder i løbet af natten mellem lørdag og søndag. Vejret klarer op søndag, men der er stadig kuldegrader og kraftigt nedbør, oplyser IMGW. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et kraftigt uvejr hærger Polen. Advarsler om is, sne og blæst weekenden over, oplyser Polens Meteorologiske Institut.


Et kraftigt uvejr hærger dele af Polen, og advarsler om sne, blæst og risiko for isslag, fortsætter weekenden over, oplyser Polens Meteorologiske Institut (IMGW).

Lørdagen har været præget af skyer, regn, slud og sne. I aften og nat vil vinden tage til, flere steder i Polen.

Der varsles om snebyger i Karpaterne-bjergene på op til 7 cm, hvor der ventes temperaturer på ned til minus 8 grader. Temperaturerne vil være lave i syd, og i resten af Polen ventes temperaturen at være på minus 3 graders frost. Ved kysten ud til Østersøen, ventes dog plusgrader.

Vindstød, sne og blæst

Vinden vil være moderat til ret kraftig. Typisk vinde på mellem 30 og 40 km/t, og vindstød på op til 70 km/t. I bjergkæderne Sudeterne og Karpaterne bliver der vindstød på mellem 80 og 100 km/t, hvilket udløser snestorm i de områder. I det sydøstlige Polen er der advarsler om isslag.

Søndag stiger temperaturerne, men der vil fortsat være mange snebyger i flere dele af Polen. I bjergene og ud til kysten, vil der fortsat være kraftige vinde søndagen igennem.

LINK: Polens Meteorologiske Institut (IMGW)

Kære trofaste læser. Vi har valgt, at vi ikke vil have en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne at danskerne kender så meget som muligt til Polen i Danmark. Hvis du vil støtte os i den tanke, vil vi være yderst taknemlige for at modtage et lille bidrag til vores arbejde. Det vil være en meget stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 eller DKK 500,00 – mange tak for din opmærksomhed.