Lech_Walesa_sammen_med_sine_gæster_ved_68_års_fødselsdag

GDANSK: Lech Walesa, der havde fødselsdag den 29. september, blev i weekenden fejret af familie og tidligere kolleger på hans 68 års fødselsdag.

(Visited 1 times, 1 visits today)
LÆS  Ny politisk bevægelse vil dialog og demokrati


Helten fra strejken på skibsværftet i Gdansk, Solidarnosc første formand, tidligere præsident i Polen og Nobel-pris modtager, Lech Walesa, blev i weekenden fejret af familie, tidligere kolleger og venner i Gdansk. Anledningen var Walesas 68 års fødselsdag.

Tidligere statsministre

Blandt gæsterne var de tidligere statsministre Tadeusz Mazowiecki og Jerzy Buzek, medlemmer af EU og Polens parlamenter, ministre, erhvervs- og organisationsfolk. Den polske EU-kommissær Janusz Lewandowski betegnede i sin tale Lech Walesa som Polens guide til frihed.

Walesa-film

Og den berømte polske forfatter, Janusz Glowacki, der arbejder på drejebogen til Andrzej Wajda film om Lech Walesa, var også med til festen lørdag.

Ikke så gammel

Lech Walesa tog afstand fra sin egen alder med ordene:

– Jeg tror ikke på, at jeg er så gammel. Jeg har ikke haft tid til at vende mig til dig, men alt hvad jeg behøver, er et godt helbred, sagde den tidligere elektriker og strejkeleder til sine gæster.

Indlagt fornylig

Lech Walesa har netop været indlagt i tre uger på et hospital i Gdansk, og fik for få år siden indopereret en pacemaker.

Ingen gaver

Lech Walesa havde frabedt sig gaver i dagens anledning, og i stedet opfordret gæsterne til at give penge til velgørende organisationer, der hjælper fysisk handicappede.

(Visited 1 times, 1 visits today)
LÆS  Polens regering udskriver valg til parlamentet