Lodtrækning til EM volleyball 2013 i Polen og Danmark

  EM_2013_volley_i_København

  Lodtrækningen til EM 2013 i volleyball fandt sted i København mandag, med deltagelse af bl.a. den københavnske kulturborgmester, Pia Allerslev. Foto: DVF.


  KØBENHAVN: Der er trukket lod til EM 2013 i Volleyball, der spilles i Polen og Danmark.


  Danmark og Polen er gået sammen i et særligt joint-venture. EM 2013 i volleyball for herrer, bliver afviklet i samarbejde mellem Polen og Danmark i september 2013.

  Bredt samarbejde

  Det er Dansk Volleyballforbund, det polske Volleyballforbund, Sportevent Danmark og byerne: Gdansk, Gdynia, Herning, Aarhus, Odense og København, der sammen står bag EM 2013 i volleyball.

  I provinsbyerne

  De indledende kampe spilles i Gdansk, Gdynia, Odense og Herning. Kvart- og ottendedels finalerne spilles i Aarhus og i Gdansk, mens finalen og semifinalen spilles på det danske nationalstadion, Parken i København.

  Lodtrækning mandag

  Mandag var der lodtrækning i Parken i København, om grupperne til det fælles dansk-polske EM, der får deltagelse fra 16 lande i Europa.

  Polen skal op imod, Slovakiet, Frankrig og Tyrkiet eller Letland. Danmark skal møde Italien, Hviderusland samt Grækenland eller Belgien.

  Italien værst

  Polakkernes hører til blandt de bedste i Europa når det gælder volleyball, mens danskernes største udfordring bliver Italien, der regnes for at være favoritter ved EM 2013.

  – En svær pulje, dog med mulighed for at lave en overraskelse, vurderer den danske landstræner Fred Sturm.

  Odense og Gdansk

  Danmark spiller sine kampe i den indledende runde i Arena Fyn i Odense, men Polen skal spille sine i ERGO Arena i Gdansk.