Magasin anbefaler Polen til amerikanske turister

Forbes_anbefaler_Polen_som_billigt_ferieland

Magasinet Forbes fremhæver den gamle bydel i Warszawa, som et af de steder turister bør besøge i Polen. Foto: polennu.dk.


NEW YORK: Polen er det tredje mest attraktive land for kriseramte amerikanske turister. Kun Sverige og Ungarn er billigere end Polen.


Kriseramte amerikanere på udkig efter et billigt ferieland får nu hjælp af Forbes Magazine.

Bladet har lavet en liste over de 15 lande, der netop nu er billigst for amerikanske turister. Polen optræder som nummer tre på listen efter Sverige og Ungarn, der ligger på førstepladsen.

Zlotyen er faldet

Mange landes valuta er i løbet af dete seneste år faldet markant i forhold til amerikanske dollars. den polske zloty er for eksempel faldet med 50 procent.

– Det betyder, at man i dag kun skal give 100 dollars for et hotelværelse, hvor en overnatning kostede 150 dollars for et år siden, skriver Forbes.

I magasinets beregning indgår også den pris, som man fra USA må betale for at rejse til de pågældende lande. Den billigste flybillet fra en lufthavn i New York området til Polen og retur koster ifølge Forbes 740 dollars (DKK 3.960).

Fordelagtigt for danskere

Forbes liste er lavet ud fra amerikanske forhold, men den kan i et vist omfang også bruges af danske turister, der vil rejse billigt til sommer.

Prisen på 100 polske zloty lå i går på 168,31 danske kroner, hvilket er 23 procent lavere end for et år siden.