Medie: Regeringen vil fjerne direktøren for børsen

  malgorzata_zaleska_nbp

  Direktøren for Warszawa Fondsbørs (WSE) Malgorzata Zaleska står til afskedigelse af Polens tredobbelte minister i januar efter et års succesfuld ansættelse. Foto: WSE.


  WARSZAWA: Bestyrelsesformanden for Warszawa Fondsbørs blev fyret i november af regeringen og i januar er det direktørens tur.


  Det polske erhvervsblad Puls Biznesu skriver, at Polens regering med den tredobbelte minister Mateusz Morawiecki i spidsen vil af med direktøren for Warszawa Fondsbørs (WSE) Malgorzata Zaleska.

  Direktøren tiltrådte direktørjobbet i begyndelsen af året, og har leveret gode resultater, skriver flere polske medier. Puls Biznesu skriver, at udskiftningen vil finde sted på børsens generalforsamling den 4. januar.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Warszawa Fondsbørs (WSE)

  Flere fyringer på vej

  Det er den polske stat der er hovedaktionær i Warszawa Fondsbørs, og derfor kan vicestatsminister, finansminister og udviklingsminister Mateusz Morawiecki selv bestemme hvem der skal lede den vigtige børs. På et bestyrelsesmøde i november blev tre medlemmer af WSE bestyrelse udskiftet, herunder formanden.

  Ifølge det polske erhvervsmedie vil flere af bestyrelsesmedlemmer blive udskiftet sammen med den succesfulde direktør på generalforsamlingen 4. januar.

  Egne folk på posterne

  Ifølge den statskontrollerede tv-station TVP, er kravene til en ny direktør, at børsen er i stand til at tiltrække flere investeringer fra udlandet, da det er en forudsætning for at den polske økonomi kan hænge sammen. Der er tilsyneladende intet at udsætte på Malgorzata Zaleskas eller bestyrelsens indsats og resultater, så det skønnes at udrensningerne hænger sammen med at den polske finansminister har andre kandidater til posterne.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Warszawa Fondsbørs (WSE)