Ny 167 km lang gasledning til Slovakiet indviet

Gasledning
Polens statsminister med sin slovakiske kollega, da de to lande fredag indviede en ny gasledning, der skal øge energiforsyningssikkerheden i regionen. Foto: KPRM.

STRACHOCINA: En 167 kilometer lang gasledning mellem Polen og Slovakiet er taget i brug fredag. Den skal sikre energisikkerheden.


En ny gasledning er taget i brug mellem Polen og Slovakiet.

– Projektet vil øge energisikkerheden i hele Tre Have-regionen, sagde den polske statsminister Mateusz Morawiecki ved indvielsen fredag, skriver det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP. Slovakiets regeringsleder Eduard Heger sagde, at projektet er et af de vigtigste i regionen.

Polens statsminister roste den nye nord-syd-rørledning, og betegnede den som et freds initiativ, modsat de tysk-russiske rørledninger, Nord Stream 1 og 2.

Gasledning Polen-Slovakiet

Den 167 lange forbindelse forbinder den polske by Strachocina med en kompressorstation i den slovakiske by Veľké Kapušany. Gasledningen har en årlig kapacitet på 5,7 milliarder kubikmeter gas til Polen fra Slovakiet. Den anden vej, fra Polen til Slovakiet, er der er en kapacitet på 4,7 milliarder kubikmeter om året.

Den nye forbindelse er en del af den såkaldte Nord-Syd-korridor, der forbinder terminaler med flydende naturgas (LNG) i Kroatien og i polske Świnoujście, siger embedsmænd til PAP.

Slovakiets gassystem er forbundet med Østrig, Tjekkiet, Ungarn og Ukraine.

 

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen. Og til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.