Ny alliance vil bekæmpe EU-imperialismen

polen eu-imperialismen
Polens statsminister Mateusz Morawiecki til torsdagens pressemøde i Budapest. Bagerst Ungarns Viktor Orban og Metteo Salvini, formand for det højre populistiske italienske parti Lega. Sammen vil de bekæmpe ”EU-imperialismen”. Foto: KPRM.

BUDAPEST: Polens statsminister Mateusz Morawiecki, Ungarns Viktor Orban og italienske Metteo Salvini vil sammen bekæmpe ”EU-imperialismen”.


EU-imperialismen: Skærtorsdag var den polske statsminister Mateusz Morawiecki på besøg hos Viktor Orban i Ungarns hovedstad. Også Matteo Salvini, lederen af det italienske højrepopulistiske parti Lega, deltog i sammenkomsten.

De tre ledere vil sammen skabe et nyt EU og bekæmpe hvad de kalder for EU-imperialismen.

– Vi blev enige om, at vi sammen arbejder for værdighed, frihed, kristendom og familie-værdier. Og vi siger klart ”nej” til et imperium med hovedstad i Bruxelles – til EU-imperialismen. Vi siger også “nej” til antisemitisme, tilføjede Orban. De tre er enige om at lave et fælles program for et nyt Europa.

Vores værdier og holdninger er klare. Vi vil afslutte denne underlige politiske geometri, hvor vi skal overbevises om, at højrefløjen er ekstremister, og at venstrefløjen er det politiske centrum, sagde Orban.

EU-imperialismen er rystet

Polens Morawiecki gentog de samme mål, og sagde at den europæiske integration godt må udvikle sig, men at man ikke må glemme sine rødder.

– I dag er Europa rystet. Eliten i Bruxelles forsøger at præsentere Unionen som et projekt for de udvalgte i Bruxelles. 

– Vi vil repræsentere folket, sagde Morawiecki.

Morawiecki talte om at skabe “Folkets Europa” – en plan for at genopbygge troværdige værdier, som man kan regne med.

– Mange almindelige ungarske, polske og italienske familier, men også familier i andre lande, vil helt sikkert sige ja til normalitet, fred, arbejde og forsvar af traditionelle værdier, sagde Morawiecki.

– Vi vil fremme solidaritet, men ikke på bekostning af de svage, og ikke med et diktat fra de stærke til de svagere, sagde Morawiecki.

Salvini understregede også vigtigheden af ​​familien, de europæiske rødder og staternes ret til selvbestemmelse. Han vil modsætte sig venstrefløjens diktatur.

– Vi skal være de største, vi skal udgøre det flertal, der vil tage del i et frit Europa uden begrænsninger, sagde Salvini og fortsatte:

– Frihed skal være en grundlæggende ret i ethvert EU-land. Hvert land skal følge sin egen vej, og ingen skal diktere, hvad der er et demokrati, og hvad der ikke er, sagde Salvini.

De tre ledere fortsætter samarbejdet om at skabe et nyt EU, og det næste møde i rækken er aftalt til at finde sted i maj måned i Polen.

Alternativt EU?

Det nye samarbejde, er ikke det eneste EU-kritiske organ som den polske ledelse deltager i. Også samarbejdsorganisationen De Tre Have, som er et polske initiativ fra 2015, er et alternativt samarbejde indenfor EU som består af 12 lande i Central og Østeuropa.

LINK: Polens statsministers hjemmeside

Den ungarske regeringschef Viktor Orban i Warszawa til møde med statsminister Mateusz Morawiecki forud for EU-topmødet sidste år. Den magtfulde partiformand for regeringspartiet, Jaroslaw Kaczynski deltog også. Arkivfoto.

Mere nyt om Polens regerings kamp mod EU-imperialismen og EU-værdierne? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00